Gewonde bij uitslaande brand Wolmaransstraat | Regio15.nl

Gewonde bij uitslaande brand Wolmaransstraat

IMG_2354t-IMG_2362Den Haag - Bij een explosie, gevolgd door een uitslaande brand, in de Wolmaransstraat is een bewoner zwaargewond geraakt.



De explosie en brand hebben plaatsgevonden op de tweede etage van een hoekééngezinswoning. Door de kracht van de explosie is de achtergevel van de bovenste etage losgekomen en in de achtertuin gevallen.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een uitslaande brand. De brand moest in eerste instantie van buitenaf bestreden worden. In een later stadium was het voor de brandweer veilig de woning te betreden en werd de brand verder onder controle gebracht. De zwaargewonde bewoner is door de brandweer in de achtertuin aangetroffen en in veiligheid gebracht. Hij is vervolgens door personeel van de ambulancedienst gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer is nog enige tijd beziggeweest met het uitvoeren van nabluswerkzaamheden. In verband met instortingsgevaar heeft de brandweer een deel van de zijgevel van de bovenste etage verwijderd.

De naastgelegen woning heeft waterschade opgelopen. De bewoners hebben de nacht elders door moeten brengen.

De ambtenaar rampenbestrijding van Den Haag en Bouw- en Woningtoezicht zijn ter plaatse gevraagd om de bouwkundige staat van het pand te beoordelen. Bovendien zijn het Team Brandonderzoek van de brandweer en de Forensische Opsporing (de technische recherche) gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de brand. Dit onderzoek zal men bij daglicht voortzetten.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Marco Mattheijer

Video: Youtube


Foto's: Sander Paardekooper en Marco Mattheijer

w-IMG_2354

w-IMG_2362

w-IMG_1819

w-IMG_1824

w-IMG_1826

w-IMG_1837

w-IMG_1854

w-IMG_1866

w-IMG_1875

w-IMG_1884

w-IMG_1895

w-IMG_1885

w-IMG_1918

w-IMG_1928

w-IMG_1891

w-IMG_1943

w-IMG_1948