Brandstichting ambassade van Libië | Regio15.nl

Brandstichting ambassade van Libië

20110220-lib

Ambassade Libya3 - thumbDen Haag - Zondagochtend omstreeks half twaalf kregen de hulpdiensten een melding dat de toegangsdeur van de ambassade van Libië aan de Parkweg in brand zou staan.


Een politie-eenheid die als eerste ter plaatse was, heeft met behulp van een brandblusser de toegangsdeur van de ambassade geblust. Voor de brandweer bleef er dan ook niet veel over dan het uitvoeren van een nacontrole.

Door de brand raakte zowel de voorgevel, als de toegangsdeur van de ambassade beschadigd. Omdat er mogelijk brandstichting in het spel is, heeft de technische recherche ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Het is mogelijk dat het gaat om een protestactie naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Libië.

Ten tijde van het incident is de Parkweg afgesloten geweest.

Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer, Erwin van der Lem

01a

Ambassade Libya3

Ambassade Libya5

Ambassade Libya6

Ambassade Libya7

Ambassade Libya8

06a

07a