Dode bij brand in zorgcentrum Loevesteinlaan | Regio15.nl

Dode bij brand in zorgcentrum Loevesteinlaan

loevesteinlaan

th-IMG_5144Den Haag - In het Florence zorgcentrum 'Loevestein' aan de Loevesteinlaan, het voormalige 'Favente Deo', is vannacht bij een brand één bewoonster om het leven gekomen.



Het slachtoffer is aan een natuurlijke doodsoorzaak plotseling overleden. Omdat zij op het moment van overlijden aan het roken was, kon hierna de brand ontstaan.

Omstreeks 4.15 uur kwam bij de brandweer een automatische brandmelding binnen voor dit pand. Hierop is de tankautospuit van kazerne Loosduinen gaan rijden. Al snel bleek dat er op één van de kamers op de derde etage van het zorgcentrum daadwerkelijk brand was ontstaan op een kamer. Hierdoor was er sprake van een flinke rookontwikkeling. Hierop zijn meer brandweervoertuigen ter plaatse gekomen. Gezien de aard van het pand en de rookontwikkeling is opgeschaald naar 'middelbrand'.

De nachtzusters hebben na het ontdekken van de brand gelijk actie ondernomen en zij hebben de overige vier bewoonde kamers op de betreffende gang ontruimd. Voor de bewoonster in de kamer waar de brand was ontstaan kwam de hulp te laat; zij is vermoedelijk door de rook overleden. Het brandje zelf was snel geblust; rond 4.50 uur is het sein 'brand meester' gegeven.

Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen in verband met de afwikkeling van de schade.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Update: volgens de nabestaanden van de vrouw

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Mike Boer en Robert John Henderson

WRJ-DSC_5394

WRJ-DSC_5401

WMB-loevesteinlaan_IMG_5154

WRJ-DSC_5418

WMB-IMG_5143

WMB-loevesteinlaan_IMG_5162