Aanhoudingen in zaak 'aanrijding bejaarde man' | Regio15.nl

Aanhoudingen in zaak 'aanrijding bejaarde man'

t-dsc_0090Den Haag - De politie hield vrijdagochtend 5 november in de ochtenduren twee jongeren van 15 jaar, beiden afkomstig uit Den Haag, aan op verdenking van het veroorzaken van het ernstige ongeval op maandag 1 november, waarbij een 75-jarige man uit Capelle a/d IJssel zwaargewond raakte. De man werd aangereden door twee jongens op een scooter, die een stopteken van een agent negeerden. 


De bestuurder van de scooter negeerde dat stopteken, week uit en reed het slachtoffer, dat voor een etalage aan de Leyweg stond, omver. Ook de twee jongens op de scooter kwamen ten val en sloegen direct op de vlucht.

De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer met zware verwondingen naar het ziekenhuis. Hoewel de toestand van de bejaarde man zeer ernstig was, lijkt het nu wat beter te gaan met de man. Hij wordt vandaag nog geopereerd aan zijn enkel en is weer aanspreekbaar. 

De politie startte na het ernstige ongeval op maandag 1 november een onderzoektsteam, dat aan de slag ging met de informatie en het horen van diverse getuigen.

Vanuit het team werd tevreden gereageerd op dit snelle resultaat. Zijn familie liet weten dat zij blij waren dat de aanhouding van de twee jongens een feit was. Ook burgemeester Jozias van Aartsen complimenteerde het rechercheteam met het snelle resultaat. Hij hoopt dat het slachtoffer snel zal herstellen.

Beiden minderjarige verdachten werden vanochtend op school aangehouden en zijn inmiddels in verzekering gesteld. De verwachting is dat zij in het belang van het onderzoek de komende dagen vast blijven zitten en dat zij wellicht maandag 8 november worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Foto's: Martin Taal

w-dsc_0097

w-dsc_0099