Aardgasbus lek gereden tegen gevel | Regio15.nl

Aardgasbus lek gereden tegen gevel

IMG_3481

t-IMG_3505Den Haag -  Op de kruising van de Lutherse Burgwal met de Grote Markstraat is een aardgasbus van de HTM bij een ongeval betrokken geraakt.

De inzittenden hebben de bus veilig kunnen verlaten.



De bus heeft de gevel geraakt. Daarbij zijn de 2 van de 8 aardgas flessen op het dak lek geraakt, waardoor een gevaarlijke situatie voor de omgeving ontstond. Daarom is een deel van de omliggende panden ontruimd en is er opgeschaald naar GRIP1. Ongeveer 12 bewoners moesten tijdelijk hun huis verlaten.

De brandweer probeert het vrijkomende gas neer te slaan m.b.v. waterschermen. Er is qua brandweerinzet opgeschaald naar "grote hulpverlening". Probleem is dat de gastanks net gevuld waren, dus dat er een aardige voorraad gas in de bus aanwezig is. Volgens onbevestigde berichten was de bus net volgetankt en was dit zijn eerste rit van de avond.

Een gebied van een paar honderd meter rond de bus is afgezet en de woningen en gebouwen in die afzetting zijn ontruimd. De geëvacueerde mensen zijn met een andere HTM-bus naar een opvanglokatie gebracht. Zodra het gevaar geweken is mogen zij weer naar hun woningen terugkeren.

De bussen rijden daar een tijdelijke route. Volgens getuigen moest de getroffen bus uitwijken voor een tegemoetkomende HTM bus en heeft de chauffeur zich mogelijk niet gerealiseerd dat daar op dat punt een luifel uitsteekt.

Gezien het late tijdstip hebben de bewoners de nacht in een hotel in de omgeving doorgebracht en zullen zij door vervoersmaatschappij HTM maandag weer vanuit het hotel naar hun woningen worden vervoerd.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG_3481

w-IMG_3484

w-IMG_3526

w-IMG_3505

w-IMG_3509

w-IMG_3512

w-IMG_3514