Pand onbewoonbaar door brand | Regio15.nl

Pand onbewoonbaar door brand

20120703-renbaanstraat-kopt-img 3906Den Haag - Door een brand in een pand aan de Renbaanstraat in Scheveningen zullen de bewoners tijdelijk elders moeten worden gehuisvest.


De brand ontstond rond tien over één vanmiddag op de eerste etage van het pand. De oorzaak is vermoedelijk de wasmachine geweest; de huurders die deze etage bewonen hadden de wasmachine aangezet en waren van huis gegaan. Bij terugkeer stond de boel in brand en is gelijk 112 gebeld.

Brandweereenheden van kazernes Den Haag-Centrum, Den Haag-Scheveningen en Den Haag-Archipel hebben de brand bestreden. Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'. De tankautospuit van kazerne Den Haag-Haagse Hout is nog ter plaatse geweest om af te lossen.

De brand ging gepaard met veel rook. Het adembeschermingsvoertuig uit Pijnacker is daarom met spoed ter plaatse gekomen met extra ademlucht.

De brand is op een gegeven moment via het plafond doorgeslagen naar de vloer van de 2de verdieping. Om die reden heeft de brandweer een deel van de vloer moeten slopen. De brandweer heeft overslag naar de naastgelegen woningen weten te voorkomen.

Door de rook- en waterschade en de schade door het breekwerk kunnen de in totaal vijf bewoners van de eerste en tweede etage hun woningen voorlopig niet bewonen. De bewoners van de naastgelegen woning, die hun huis tijdelijk moesten verlaten, konden weer terug in hun woning. Rond tien voor half drie is het sein 'brand meester' gegeven.

Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het regelen en beperken van de schade. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Shane Alders en Lisette Delfgaauw

w-img 3877

w-img 3906

w-img 3930

w-img 3988

w-img 3947

w-img 3954

w-img 3958

w-img 3973

w-img 3985

w-dsc06189

w-dsc06183