Uitslaande brand treft woning Driebergenstraat | Regio15.nl

Uitslaande brand treft woning Driebergenstraat

IMG 7615t-IMG 7626Den Haag - Een uitslaande brand heeft vanmorgen een bovenwoning aan de Driebergenstraat volledig verwoest.


Omwonenden hoorden glasgerinkel en dachten in eerste instantie aan een inbraak. Toen zij naar buiten keken bleek er in plaats daarvan een uitslaande brand te woeden.

De alarmcentrale van de brandweer schaalde aan de hand van de vele binnengekomen meldingen tijdens het aanrijdend zijn van de brandweervoertuigen al op naar 'middelbrand' en bij aankomst van het eerste brandweervoertuig is opgeschaald naar 'grote brand'. Dit om zodoende voldoende personeel en materieel ter plaatse te kunnen hebben om de brand te bestrijden en de omliggende woningen te controleren op bewoners die mogelijk waren achtergebleven.

Later is zelfs opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De hulpdiensten en autoriteiten hebben daarnaast Grip 1 afgekondigd ten behoeve van een efficiënte onderlinge afstemming. Om een totaalbeeld te hebben, heeft er enige tijd een politie helikopter boven het incident gehangen.

De brandweer heeft drie bewoners uit de woning gehaald. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Bewoners van 15 omliggende woningen zijn geëvacueerd en tijdelijk opgevangen; eerst in een HTM bus en later in een hotel.

Bij de brandbestrijding zijn vier tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet. Tankautospuiten uit Wateringen en 's-Gravenzande waren in verband met het waarborgen van de dekking tijdelijk respectievelijk gestationeerd op kazerne Den Haag/Loosduinen en kazerne Den Haag/Centrum.

De getroffen woning is onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om te proberen de schade voor de omliggende woningen te beperken.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar er is geen sprake van hennep o.i.d.

Video: Luiza Michalczewska, Dejan Jeremic, Ivar Gieles

Foto's: Dejan Jeremic, Ivar Gieles, Rene Hendriks en Ineke de Jong
w-IMG-20131211-WA0000  2

w-IMG 7615

w-IMG 7626

w-IMG 1628

w-IMG 7628

w-IMG 1675

w-IMG 7635

w-IMG 1681

w-IMG 1696

w-PEEN4245 

w-IMG 1704

w-IMG 1702