Uitslaande woningbrand Roggekamp | Regio15.nl

Uitslaande woningbrand Roggekamp

Roggekamp-KOPt-IMG 0862Den Haag - Aan het Roggekamp in de wijk Mariahoeve heeft vanochtend een felle brand gewoed in een woning. De woning is door de uitslaande brand vrijwel geheel verwoest.


Omstreeks tien uur kreeg de brandweer meerdere meldingen dat er brand was in de portiekwoning op de bovenste etage. Direct werden brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag/Achipel gealarmeerd en deze gingen met spoed ter plaatse. Ook werd er op voorhand een 'Rapid Responder' van de ambulancedienst gestuurd.

Ter plaatse bleek dat de brand aan alle kanten van de woning uitslaand was. Door de bevelvoerder van de eerste tankautospuit werd daarom direct opgeschaald naar 'middelbrand'. Omdat het te gevaarlijk was om direct een binnenaanval in te zetten, werd er eerst vanuit de hoogwerker geblust om de ergste vlammen te doven.

Na verloop van tijd kon ook de binnenaanval ingezet worden, waarna de brand redelijk snel onder controle was. Om er zeker van te zijn dat de brand niet doorsmeulde in de muren en het plafond werden deze deels gesloopt. Om hiervoor voldoende gereedschap ter plaatse te krijgen werd het hulpverleningvoertuig van de post Leidschendam-Voorburg ter plaatse gevraagd.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De bewoner van het huis was ten tijde van de brand niet thuis. Hij wordt door buurtbewoners genoemd als 'een lastpost' die soms overlast veroorzaakte.

Acht omliggende woningen zijn in verband met de brand tijdelijk ontruimd geweest. Opvallend is dat dit al de vierde uitslaande brand in de regio is in enkele dagen tijd.

Update 16 april: De 35-jarige bewoner van deze woning is op de Beethovenlaan in Leiden aangehouden. Hij wordt verdacht van het in brand steken van zijn eigen woning.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Machiel Janssen en Rene Hendriks
w-IMG 0844

w-IMG 0845

w-IMG 0848

w-IMG 0854

w-DSC 4239

w-IMG 0858

w-IMG 0862

w-IMG 0864

w-IMG 0871

w-IMG 9632

w-IMG 9640

w-IMG 9638

w-IMG 0866