Ritueel geeft overlast Laakkade | Regio15.nl

Ritueel geeft overlast Laakkade

LaakkadeKop SBF 4109t-Laakkade SBF 4102Den Haag - Een aantal personen was in een woning aan de Laakkade bezig met een kerkelijk ritueel.


Uiteraard is dat prima. Maar in dit geval werden daarbij middels kaarsen diverse goederen verbrand, en daar kwam aardig wat rook vanaf. Een buurman even verderop zag rook uit de ramen komen en schoot gelijk te hulp door eerst de brandweer te bellen en daarna op de deur van het pand te bonzen.

Toen er werd open gedaan, bleek dat de personen in de woning niet gediend waren van deze hulpvaardigheid; ook omdat het uiteraard hun ritueel verstoorde. Dat werd even later nog erger, toen de gewaarschuwde brandweer zich er ook nog eens mee kwam bemoeien.

De bevelvoerder en officier van dienst van de brandweer vonden het gezien de situatie verstandiger om een aantal betrokkenen te laten controleren op de nadelige gevolgen van rookinhalatie. Daarvoor kwamen twee ambulances en een rapid responder ter plaatse.

Uiteindelijk is een bewoner van een andere woning in het portiek naar het ziekenhuis vervoerd; uit de woning waar de rook vandaan kwam is niemand vervoerd.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Laakkade SBF 4095

w-Laakkade SBF 4096

w-Laakkade SBF 4097

w-Laakkade SBF 4102

w-Laakkade SBF 4104

w-Laakkade SBF 4109