Brand in spouwmuur aan het Shetland | Regio15.nl

Brand in spouwmuur aan het Shetland

Shetland-KOPt-Shetland-8Zoetermeer - Vanavond woedde er aan het Shetland een brand in de spouwmuur van een woning.


Omstreeks kwart voor acht zagen buurtbewoners aan het Shetland rook uit de muur van een woning komen. Onmiddellijk werden de bewoners van het betreffende huis gewaarschuwd. Deze verlieten direct hun woning en alarmeerden de brandweer. Deze kwam met meerdere voertuigen onder prio 1 ter plaatse.

Bij aankomst schaalde de brandweer op naar 'middelbrand' omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de brandhaard zich bevond en hoe ver de brand verspreid was.

Om de brand te kunnen bestrijden, werd er hoog in de muur een gat gemaakt. Door dit gat werd gekeken of er rook en hitte vrij kwamen. Aangezien dit het geval was, kon door het gat de brand in zekere zin geblust worden.

Om er 100% zeker van te zijn dat de brand helemaal uit was, moest een groter gedeelte van de muur worden gesloopt. Dit onderzoek is tot in de donkere uurtjes doorgegaan. Om te zorgen dat er genoeg verlichting was, is er rond half tien een hulpverleningsvoertuig ter plaatse gevraagd.

Er is op voorhand een ambulance ter plaatse gekomen, maar die kon onverrichter zake retour ambulancepost want er is niemand gewond geraakt.

Video en foto's: Ruben van Essen

w-Shetland-1

w-Shetland-2

w-Shetland-3

w-Shetland-4

w-Shetland-5

w-Shetland-6

w-Shetland-8