Reanimatie na woningbrand Staverdenstraat | Regio15.nl

Reanimatie na woningbrand Staverdenstraat

KOP 0035t-IMG 2400Den Haag - Vannacht is brand uitgebroken in een benedenwoning aan de Staverdenstraat in de wijk Rustenburg/Oostbroek.


De brand werd rond kwart over twaalf gemeld door de bovenburen, die rook uit de meterkast zagen komen en is door onbekende oorzaak ontstaan in de keuken van de woning. In de keuken werd door de brandweer de vader des huizes bewusteloos aangetroffen. Deze is naar buiten gebracht, waar de hulpdiensten zijn begonnen de man te reanimeren.

Het slachtoffer is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder en twee kinderen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet te worden vervoerd. Zij zijn daarna elders ondergebracht.

De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een redvoertuig ter plaatse. Beide tankautospuiten zijn ingezet, onder andere vanwege de controle van de woningen in het naastgelegen portiek en assistentie bij de reanimatie. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'.

De bovengelegen woningen zijn ontruimd, maar de bewoners daarvan mochten na enige tijd weer naar hun woningen terug. In verband met het onderzoek van de politie is de stoep rond de woning afgezet en de toegang tot de woning verzegeld.

Update 6 juni: de man die zwaar gewond raakte bij de brand en moest worden gereanimeerd, is overleden.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 0022

w-IMG 0026

w-IMG 0035

w-IMG 2343

w-IMG 2352

w-IMG 0040

w-IMG 0062

w-IMG 2400

w-IMG 0073