Brand zorgt voor ontruiming Sionsstraat | Regio15.nl

Brand zorgt voor ontruiming Sionsstraat

PEEN9880t-PEEN9903Voorburg - Een brand in een woning aan de Sionsstraat heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van het appartementencomplex tijdelijk buiten op straat kwamen te staan.


De brand woedde in een appartement op de tweede verdieping. De bewoner was op het moment van het uitbreken van de brand thuis, en kon de woning ontvluchten.

De brandweer en de politie evacueerden de bewoners van de omliggende woningen. In eerste instantie werden zij buiten opgevangen, maar later konden zij (gezien de regen) in de centrale hal van het complex de gebeurtenissen afwachten.

Nadat de brand geblust was, kon de brandweer de getroffen woning ventileren en de omliggende woningen controleren op de aanwezigheid van rook en koolmonoxide. Nadat die veilig waren bevonden, konden de bewoners daarvan terugkeren. De bewoner van de unit waar de brand woedde kan voorlopig niet terugkeren; de stichting Salvage komt ter plaatse om vervangende woonruimte te regelen en om zoveel mogelijk bezittingen uit de woning te redden.

Foto's: Rene Hendriks
w-PEEN9872

w-PEEN9877

w-PEEN9894

w-PEEN9903

w-PEEN9907

w-PEEN9913

w-PEEN9918

w-PEEN9896