Baby overleden in kinderdagverblijf | Regio15.nl

Baby overleden in kinderdagverblijf

img_1689_thumbRijswijk - In een kinderdagverblijf aan de Limpergstraat is vanmiddag een baby van 4 maanden oud vrij plotseling overleden; volgens een woordvoerder van de politie is er sprake van een natuurlijke dood.

Even voor half één merkte het personeel van het kinderdagverblijf dat het kind onwel was en niet meer ademde en is begonnen met reanimeren. Personeel van twee ambulances en de motorambulance heeft de reanimatie overgenomen. Gezien de situatie is vrijwel meteen ook het Mobiel Medisch Team met traumahelicopter Lifeliner 2 die kant op gestuurd. De inzet van het personeel van het kinderdagverblijf, het MMT en dat van de medewerkers van de ambulancedienst mocht echter niet baten; het kind is ter plaatse overleden.

Het personeel van het kinderdagverblijf is opgevangen door bedrijfspsychologen en medewerkers van Slachtofferzorg. Alle overige aanwezige kinderen zijn door hun ouders opgehaald.

Forensisch experts verrichtten in het kinderdagverblijf onderzoek naar de omstandigheden waaronder het kindje werd aangetroffen. Hierbij is geen enkele aanwijzing aangetroffen voor een strafbaar feit. Het overlijden van het kindje zal verder onderzocht worden.

Het politie persbericht staat hier.

Update 4-8: Nader onderzoek naar het overlijden van een 4 maanden oude baby dinsdag 3 augustus in een kinderdagverblijf aan de Limpbergstraat heeft uitgewezen dat het jongetje een natuurlijke dood is gestorven. Het politie onderzoek is hiermee afgerond.

Foto's: Sander Paardekooper en Erwin van der Lem

img_0906

img_0905

02a5

img_1689

img_0915

img_1703

14a4

img_0934