Dode bij schietpartij in Zoetermeer | Regio15.nl

Dode bij schietpartij in Zoetermeer

th-mrf__1048Zoetermeer - Bij een schietpartij in Zoetermeer is vanochtend rond tien over vijf een 23-jarige man uit Rotterdam om het leven gekomen.

De schietpartij vond plaats na afloop van een feest in een partycentrum aan de van der Hagenstraat, dat door ongeveer 800 mensen werd bezocht. Nadat buiten diverse schoten waren gelost, ontstond er paniek onder de bezoekers van het feest. De schoten werden gehoord door politiemensen die in de buurt met een andere melding bezig waren. Buiten werd een zwaar gewonde man aangetroffen. De inspanningen van het gewaarschuwde ambulancepersoneel en leden van het Mobiel Medisch Team mochten helaas niet baten; de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie heeft de omgeving meteen afgesloten en van personen die de locatie verlieten werden de gegevens genoteerd. Zij worden later nog benaderd. Mensen die daar behoefte aan hebben, worden opgevangen door de vrijwilligers van bureau Slachtofferhulp. Na het schietincident zijn drie personen aangehouden (36 en 38 jaar oud). Op dit moment wordt onderzocht of zij betrokken zijn bij het schietincident. De toedracht en aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog onduidelijk.

Er is een rechercheteam samengesteld. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen met 0800-7000.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in Zoetermeer een persoon om het leven is gekomen na een misdrijf. Op 22 augustus werd een 54-jarige Zoetermeerse vrouw om het leven gebracht door haar ex-vriend.

Een video over het incident vind u op de Marofer-site.

Foto's: Sonja Ferwerda

ws-mrf__1043

ws-mrf__1048

ws-mrf__1050

ws2-mrf__1051

ws-mrf__1052