2 mannen aangehouden na lossen schoten | Regio15.nl

2 mannen aangehouden na lossen schoten

oieithumbDen Haag – Op de Westduinweg zijn, ter hoogte van de Burgemeester van der Werffstraat, aan het begin van deze avond diverse schoten gelost.

Twee in burger surveillerende politieagenten zagen en bemerkten zaterdag 25 september om 18.15 uur dat vanaf de Westduinweg een man een wapen op hun auto richtte. Vrijwel direct daarna hoorden de agenten een doffe tik. Toen zij verderop stopten en in de richting van de man liepen, zagen zij dat twee personen vermoedelijk met een vuurwapen aan het schieten waren op passerende automobilisten. De agenten hoorden een doffe tik op het moment dat een personenauto het tweetal passeerde.

Met ondersteuning van meerdere politie-eenheden konden de beide verdachten 20 en 41 jaar worden aangehouden. De agenten maakten daarbij gebruik van hun vuurwapen, maar schoten zelf niet. Na een uitgebreide zoekactie werd in de struiken een luchtdrukwapen aangetroffen waarmee het tweetal vermoedelijk op de passerende automobilisten heeft geschoten. Beide mannen werden ingesloten voor verhoor.

De Westduinweg was in verband met het onderzoek enige tijd deels afgesloten in beide richtingen.

Video: Ferry van der Geer

{flv}20100926{/flv}

Foto's: Mikey

img_1587

img_1635

img_1618

img_1657