Twee overleden personen aangetroffen | Regio15.nl

Twee overleden personen aangetroffen

img_9109_thumbRijswijk – In een portiekwoning aan de Mandolinestraat zijn vanochtend twee overleden personen aangetroffen.

De 27-jarige moeder en haar 4-jarige zoon zijn volgens politie Haaglanden zeer waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Omstreeks 10.30 uur wilde een gerechtsdeurwaarder uitvoering geven aan een executiebevel (ontruiming van de woning). De deurwaarder was in het gezelschap van een Hulpofficier van Justitie.

Toen op aanbellen niet werd gereageerd, stelde de politie een onderzoek in. Daarbij troffen zij de woning de lichamen van de vrouw en haar zoontje aan. Beiden bleken niet meer in leven te zijn. Reanimatie door politieagenten en ter plaatse gekomen ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Brandweerpersoneel voerde in de woning een CO-meting uit. Van een verhoogde concentratie van CO-gas bleek geen sprake.

De politie startte onder leiding van een Officier van Justitie direct een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Een team van Forensische Opsporing (FO) verrichtte gedurende een groot gedeelte van de dag in de woning een sporenonderzoek.

Aan het einde van de middag is er door het Korps Landelijke Politiediensten een container voor de woning geplaatst. Hiervoor moesten enkele voertuigen worden verplaatst door de politie.

De politie heeft de volgende vragen:

a. Wie heeft vanaf woensdag 6 oktober 21.00 uur tot donderdagochtend 7 oktober 10.30 uur iets afwijkends gezien rond de woning aan de Mandolinestraat? Te denken valt daarbij aan verlichting in de woning, ongewone geluiden e.d.

b. Tot op heden is de 27-jarige vriend van het slachtoffer spoorloos. Van de man is geen vervoermiddel bekend. Hoewel niet vaststaat of deze man daadwerkelijk bij het misdrijf betrokken is geweest, is de politie nadrukkelijk op zoek naar zijn verblijfplaats. Wie weet waar hij nu is of waar hij is geweest?

Kunt u de politie verder helpen met informatie over deze twee vraagstukken, belt u dan met Politie Haaglanden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Kijk hier op de Marofer-site voor een video van het incident.

Update 15 oktober: er is inmiddels een verdachte aangehouden.

Foto's: Sander Paardekooper , Marco Vos en Cees de Kleyn

img_9109

img_9111

img_9116

img_9117

img_9126

img_9129

img_9131

dsc_6850

dsc_6851

wm-img_8510