Verwarde man gooit stenen op Utrechtsebaan | Regio15.nl

Verwarde man gooit stenen op Utrechtsebaan

th-img_0741Den Haag - Vanavond rond 20.00 uur is de Utrechtsebaan enige tijd afgesloten geweest, nadat een verwarde man stenen op het wegdek van de A12 had gegooid.

De politie kreeg diverse meldingen van automobilisten die over de stenen heen waren gereden of de stenen net hadden weten te ontwijken. Hierop werd de Utrechtsebaan afgesloten voor het verkeer richting Den Haag/Centrum. Na een achtervolging, waaraan diverse politievoertuigen deelnamen, wist de politie een verdachte aan te houden. Het betrof een 30-jarige, verwarde, man uit Den Haag. Op het politiebureau heeft hij bekend de stenen te hebben gegooid vanaf een viaduct bij de Spoorstraat in Voorburg.

Nadat politiemensen de rijbaan hadden afgezocht en alle steenresten hadden opgeruimd, kon even na half negen de Utrechtsebaan in beide richtingen worden vrijgegeven. Totaal zeven auto's zijn beschadigd, nadat ze over de stenen zijn gereden. Wonderwel zijn er geen gewonden gevallen.

De verdachte wordt maandag 25 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van poging tot moord, dan wel poging doodslag en vernieling.

Kijk hier voor het persbericht.

Foto's: Machiel Janssen

wm-img_0742

wm-img_0745

wm-img_0755

wm-img_0760

wm-img_0761