11 personen naar ziekenhuis door koolmonoxide | Regio15.nl

11 personen naar ziekenhuis door koolmonoxide

img_0410_-_thumbVoorburg – De hulpdiensten moesten vanmiddag omstreeks half drie uitrukken voor het verrichten van een meting in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan.


In een woning aldaar was een aantal personen om onduidelijke redenen onwel geworden. Hierop is de ambulancedienst ter plaatse gestuurd. Bij het betreden van de woning ging van het ambulancepersoneel de koolmonoxidemelder af, waarna de brandweer ook ter plaatse werd gestuurd.

De brandweer constateerde ter plaatse dat er inderdaad een hoge concentratie koolmonoxide in de woning aanwezig was. Tijdens de inzet van de brandweer in de woning aan de Koningin Wilhelminalaan ging bij de buren de koolmonoxidemelder af. Hierna zijn ook de bewoners van deze woning de straat op gegaan.

Het ambulancepersoneel, dat met vier voertuigen en de motorambulance ter plaatse was gekomen, controleerde totaal elf personen uit beide woningen, waaronder een baby. Zij zijn allen vervoerd naar verschillende ziekenhuizen in de regio.

De oorzaak is vermoedelijk een defecte CV-installatie in één van de woningen, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Voor dat pand geldt dan ook een stookverbod.

In één van de woningen bevond zich een woestijnratje. De dierenambulance is ter plaatse gekomen en heeft het beestje meegenomen voor tijdelijke opvang.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer en Martin Olsthoorn

{flv}20110102b{/flv}

Foto’s: Ruben van Essen

img_0360

img_0367

img_0394

img_0408

img_0410

img_0422

img_0484

img_0498