Wilde achtervolging eindigt bij Leidschendam | Regio15.nl

Wilde achtervolging eindigt bij Leidschendam

KOPA4THUMBA4

Amsterdam/Leidschendam - Een wilde achtervolging die begon in Amsterdam is vanavond op de A4 bij Leidschendam geëindigd met een aanrijding.


De Franse bestuurder van de 'vluchtauto' raakte bij deze laatste aanrijding lichtgewond. De automobilist kreeg rond 21.30 uur op de A2/Europaboulevard in Amsterdam een stopteken van de politie, omdat hij zonder licht reed, maar vervolgens ging hij er als een haas vandoor. Hierop ontstond een wilde achtervolging, die eindigde op de A4 bij Leidschendam. Gedurende de achtervolging probeerde de man te ontkomen door nogmaals de verlichting van zijn auto uit te doen.

Bij de achtervolging waren een groot aantal politievoertuigen uit de regio's Amsterdam-Amstelland, Hollands-Midden, Haaglanden, alsmede voertuigen van de Koninklijke Marechaussee en het KLPD betrokken.

Ter hoogte van hectometerpaal 39,8 (Kniplaan) raakte de automobilist een voertuig van het KLPD, die in de middenberm belandde. Bij hectometerpaal 41,4, na een tweede aanrijding met een voertuig van de regio Amsterdam-Amstelland, kon de man worden aangehouden. Hij raakte bij die tweede aanrijding lichtgewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De inzittenden van het politievoertuig zijn onderzocht door het ambulancepersoneel; hun verwondingen bleken mee te vallen.

Onduidelijk is ook waarom de man is gevlucht toen hij een stopteken kreeg. Hij wordt vandaag verhoord. Na de aanrijding op de A4 werd de gehele rijbaan richting Den Haag tussen Zoeterwoude en Leidschendam afgesloten. De rijbaan werd omstreeks 00.45 uur weer vrijgegeven.

Politie Amsterdam-Amstelland heeft een persbericht over dit voorval uitgegeven.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen en Max Eggink

w-IMG 2146

w-IMG 2271

w-IMG 2274

w-IMG 2276

w-IMG 2303

w-IMG 2284

w-IMG 2347

IMG 2286

IMG 2287

IMG 2330

w-IMG 2345

w-IMG 2354