Politie lost schoten na achtervolging | Regio15.nl

Politie lost schoten na achtervolging

 MG 0047  1 t-IMG 0057 Den Haag - Na een wilde achtervolging heeft de politie schoten gelost om de bestuurder van de gevluchte auto uiteindelijk aan te kunnen houden.


De achtervolging is begonnen op de Troelstrakade, waar de 53-jarige man was staande gehouden om een bekeuring te krijgen. Tijdens het gesprek met de motoragent reed de bestuurder plotseling weg en reed daarbij de politieman aan. Daarop werd uiteraard door de politie de achtervolging ingezet. Tijdens die achtervolging ramde de automobilist nog een politiewagen en een auto van een andere verkeersdeelnemer. Ook daarna reed hij echter gewoon door.

Hij veroorzaakte hierbij diverse zeer gevaarlijke verkeerssituaties, onder meer door over fiets- en voetpaden te rijden. Verschillende voetgangers konden nog maar net op tijd opzij springen. Met het oog op de veiligheid van andere verkeersdeelnemers, besloten agenten op dat moment de achtervolging af te breken.

Andere gewaarschuwde agenten reden enkele ogenblikken later de man echter tegemoet en reden hem op de Parallelweg klem. Toen hij ook daarna nog probeerde te vluchten, onder meer door weer tegen de politieauto aan te rijden, werd op de banden van de auto geschoten. Een paar honderd meter verder op de Koningsstraat werd de man alsnog aangehouden.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen van

- de achtervolging op de Troelstrakade via de Erasmusweg, de Moerweg, de Fruitweg tot aan de Parallelweg
- een aanrijding bij Shell Troelstrakade
- een ongeval op de kruising Moerweg met de Jan Luikenlaan waarbij een onherkenbare politieauto betrokken raakte.
- een aanrijding op de Erasmusweg met Anna Bijnslaan, waarbij een personenauto in aanraking kwam met de auto van de vluchtende verdachte.
- tot slot mogelijke getuigen van de aanhouding op de Parallelweg met Koningstraat.

Wellicht dat mogelijke getuigen beelden hebben gemaakt van de diverse incidenten. Alle informatie is meer dan welkom bij de politie van het wijkbureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Maurice Schotman


Foto's: Maurice Schotman en Wilbert Tintel
w- MG 0047

w-08-DSC02243

 

w- MG 0049

w-11-DSC02248

w-IMG 0057

w-02-DSC02232