MG 0047  1 t-IMG 0057

Wassenaar - In een bosperceel nabij attractiepark Duinrell is vanmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen.

Het gaat zeer waarschijnlijk om de 13-jarige Anass Wassim Aouragh. De jongen was gistermiddag bezig met het rondbrengen van folders in de wijk Oostburg, maar keerde niet thuis terug. De fiets van de jongen werd onbeheerd aangetroffen op de Katwijkseweg. De politie is gestart met een zoekactie en heeft gekeken bij zijn vrienden en andere plekken waar hij zou kunnen zijn, maar hij werd daar niet gevonden.

De politie vreesde dat er iets ernstigs aan de hand was, en heeft woensdagavond nog een grote zoekactie opgezet en een {rokbox title=|6 februari 2013 :: Amber Alert| size=|100% 95%| text=|Amber Alert|}images/2013/02/07/Amber.png{/rokbox} verstuurd. De inspanningen leverden op dat moment nog geen resultaat op.

Donderdagochtend heeft de politie de zoekactie hervat waarbij onder anderen de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter werd ingezet. Het stoffelijk overschot werd kort na het hervatten van de zoekactie aangetroffen in een bosperceel. De politie heeft een groot plaats delict afgezet. FO (Forensische Opsporing) is ter plaats voor onderzoek. Dat moet de identiteit bevestigen en duidelijkheid geven over de doodsoorzaak. Prioriteit ligt in eerste instantie bij het vastleggen van de sporen; pas daarna zal de identiteit definitief worden vastgesteld.

Update 18.10 uur: de politie maakt bekend dat het aangetroffen stoffelijk overschot inderdaad dat van de 13-jarige Anass Aouragh is. In deze fase van het onderzoek kan een misdrijf nog steeds niet worden uitgesloten.

Update 8 februari: de politie verklaart sterke aanwijzingen te hebben dat Anass als gevolg van suïcide om het leven is gekomen.

Video: Shane Alders en MediaTV

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Foto's: Shane Alders en MediaTV

w-IMG 0761

w-IMG 0766

w-foto 1

w-foto 3

w-IMG 0772

w-IMG 0775

w-foto 4

IMG 0789

IMG 0796

w-foto 8