Scooterbestuurder gaat er vandoor | Regio15.nl

Scooterbestuurder gaat er vandoor

IMG 2970t-IMG 2982Den Haag - Een achtervolging van een motorscooter heeft zich vanavond uitgestrekt over een groot stuk van de stad.


Het verhaal is begonnen in Loosduinen, waar de scooter de aandacht van een motoragent trok toen hij met hoge snelheid door een rood licht reed. De motoragent zette daarop de achtervolging in.

De bestuurder van de scooter was duidelijk niet van plan om te stoppen en deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven. Daarbij werden hoge snelheden gehaald.

Op een gegeven moment is de scooter zelfs op achtervolgende motoren ingereden. De agent die op de motor zat heeft het vege lijf moeten redden door van zijn motor af te springen.

Tijdens de achtervolging liep een vrouw in de van Mierisstraat tussen de geparkeerde auto's uit de weg op. Een motoragent kon haar niet meer ontwijken en reed haar aan. De vrouw is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het inmiddels goed.

De achtervolging eindigde uiteindelijk op de kruising van Mierisstraat/van Ostadestraat. De scooterbestuurder verzette zich nog steeds hevig, maar is na een worsteling aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat de reden was dat hij vluchtte, maar het is wel duidelijk dat hem nu meer ten laste zal worden gelegd dan alleen het door het rode licht rijden.

Er ontstond nog even een gespannen sfeer omdat buurtbewoners vonden dat de politie teveel geweld had gebruikt tijdens de aanhouding van de doorgedraaide scooterbestuurder. Na enige tijd keerde de rust weer terug.

Video en foto's: Marco Mattheijer


w-IMG 2969

w-IMG 2970

w-IMG 2972

w-IMG 2982

w-IMG 2987