Buitenhof enige tijd afgezet na bommelding | Regio15.nl

Buitenhof enige tijd afgezet na bommelding

Kop Buitenhoft-DB Buitenhof IMG 7206Den Haag - Bij de politie kwam dindsdagmiddag een melding binnen van een mogelijke bom in een taxibusje aan het Buitenhof.


De melding werd rond twee uur gedaan door een taxichauffeur. Deze had even daarvoor op de Hofweg een Roemeense klant opgepikt die twee koffers bij zich had. De man sprak gebrekkig Engels en vroeg of de taxichauffeur naar de Catsheuvel wilde rijden en daarna naar de Russische ambassade. Toen de man daar niet toegelaten werd vroeg hij de taxichauffeur om terug te rijden naar de Hofweg.

Daar stapte de man uit en maakte zich uit de voeten, zonder te betalen en met achterlating van de twee koffers.

Dat is natuurlijk merkwaardig (zeker naast de gebouwen van het parlement) en toen de taxichauffeur de politie belde over dit incident, nam deze het zekere voor het onzekere en zette gelijk de omgeving af.

Speurhonden van de politie hebben onderzoek gedaan of er zich explosieven in het busje bevonden. Die zijn niet aangetroffen en daarom werd de omgeving weer vrijgegeven. Agenten hebben de bagage uit het busje gehaald en meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Ook het taxibusje werd door een agent meegenomen.

Een groot gedeelte van het Buitenhof is enige tijd afgesloten geweest.

Video en foto's: Danny Botman

 w-DB Buitenhof IMG 7190

w-DB Buitenhof IMG 7195

w-DB Buitenhof IMG 7198

w-DB Buitenhof IMG 7200

w-DB Buitenhof IMG 7201

w-DB Buitenhof IMG 7206

w-DB Buitenhof IMG 7210

w-DB Buitenhof IMG 7214

w-DB Buitenhof IMG 7223

w-DB Buitenhof IMG 7225