Autoinbreker gewond in Rijswijk | Regio15.nl

Autoinbreker gewond in Rijswijk

KopSchoolstraatt-DB Schoolstraat IMG 7244Rijswijk - Een man die op een parkeerterrein in Rijswijk zijn 'geluk' wilde beproeven met andermans bezittingen, kwam van een koude kermis thuis...


De man had rond negen uur op een parkeerterrein aan de Schoolstraat veel belangstelling voor de aldaar geparkeerde auto's. Van één van de auto's was al een raam gesneuveld.

Getuigen zagen dit, belden de politie en spraken de man aan. De inbreker schrok van de twee getuigen en wilde wegfietsen. De getuigen verhinderden dit, waardoor de man ten val kwam en lichtgewond raakte. Hij zette zijn vlucht te voet verder voort, maar werd opnieuw achterhaald door de twee getuigen. Er ontstond daarbij een korte worsteling. De agenten arriveerden en hielden de 39-jarige Hagenaar aan.

Personeel van de ambulancedienst heeft de man onderzocht en naar het ziekenhuis vervoerd. Een agent is met de ambulance meegereden. De politie heeft de verklaringen van de omwonenden opgenomen.

Het is niet bekend of de man al wat had buitgemaakt. De fiets van de man is door agenten meegenomen naar het bureau, mogelijk dat deze ook van diefstal afkomstig was. De recherche onderzoekt de zaak.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Danny Botman en Ferrie van der Geer

w-20140813-Schoolstraat-Torenstraat-RWK 4

w-20140813-Schoolstraat-Torenstraat-RWK 5

w-DB Schoolstraat IMG 7230

w-DB Schoolstraat IMG 7234

w-DB Schoolstraat IMG 72351

w-DB Schoolstraat IMG 7240

w-DB Schoolstraat IMG 7242

w-DB Schoolstraat IMG 7244

w-DB Schoolstraat IMG 7245