Automobilist achtervolgd door de hele regio | Regio15.nl

Automobilist achtervolgd door de hele regio

20140814-van Essendijk 2t-IMG 3280Den Haag - Op woensdagavond, omstreeks 23:50 uur, wilden agenten een voertuig controleren op de Volmerlaan in Rijswijk.


Maar de bestuurder van het voertuig negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de rijksweg A4. Hierop werd de achtervolging ingezet, waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt. Op het Prins Clausplein verloor de bestuurder van het voertuig vermoedelijk de macht over het stuur, waardoor de auto aan de achterzijde beschadigd raakte. Ondanks deze aanrijding besloot de bestuurder om er weer vandoor te gaan.

Via de rijksweg A12 en later de Provinciale weg N209 werd de achtervolging voortgezet. Ter hoogte van Rotterdam/The Hague Airport werd door agenten een blokkade opgezet. Omdat de bestuurder op de agenten afreed en het voertuig niet tot stilstand bracht, voelden zij zich genoodzaakt om het dienstwapen te trekken. De bestuurder van het voertuig zag kans om de blokkade te ontwijken en vervolgde zijn weg over de rijksweg A13 terug richting Den Haag. Uiteindelijk werd het voertuig onbeheerd aangetroffen op de Sandersdijk in de Haagse wijk Ypenburg.

Door de politiehelikopter en een speurhond van de politie eenheid Midden-Nederland, werd een zoekactie gehouden naar de inzittenden van het voertuig. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Het voertuig is voor sporenonderzoek in beslag genomen en de recherche van de eenheid Den Haag heeft de zaak in onderzoek.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Nick van der Toorn, Ferrie van der Geer
w-IMG 3270

w-IMG 3280

w-IMG 3284

w-IMG 3300

w-IMG 3301

w-IMG 3309

w-20140814-van Essendijk 1