Stoffelijk overschot aangetroffen in de Vliet | Regio15.nl

Stoffelijk overschot aangetroffen in de Vliet

JanThijsKop SBF 0996t-JanThijs SBF 0927Den Haag - In het water van de Vliet aan de Jan Thijssenweg is vanochtend een stoffelijk overschot aangetroffen.


De brandweer werd rond kwart voor zeven door een voorbijrijdende fietser gebeld met de mededeling dat er een drenkeling in het water zou liggen langs de Westvlietweg. Onderweg naar het incident bleek de juiste locatie de Jan Thijssenweg te zijn, tussen het onbemande tankstation Argos Oil en de Hoornbrug.

Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, bleek dat de persoon al was overleden en enige tijd in het water had gelegen. Hierop is de Jan Thijssenweg afgesloten voor al het verkeer en is ook het scheepvaartverkeer op de Vliet stilgelegd.

Het stoffelijk overschot is met behulp van een duiker van het arrestatieteam en een politiekraan rond negen uur uit het water gehaald. In een tent van Forensische Opsporing zal een eerste schouwing van het stoffelijk overschot plaatsvinden.

De personalia van de aangetroffen persoon zijn nog niet bekend, behalve dat het om een man zou gaan; de oorzaak van het te water raken is evenmin bekend.

Update 12.00 uur: de politie deelt mede dat het om een 90-jarige Rijswijkse man gaat, die waarschijnlijk tijdens een wandeling in het water is geraakt. Men gaat uit van een noodlottig ongeval.

Video en foto's: Sander Paardekooper

 w-JanThijs SBF 0879

w-JanThijs SBF 0891

w-JanThijs IMG 3735

w-JanThijs SBF 0927

w-JanThijs SBF 0951

w-JanThijs SBF 0956

w-JanThijs SBF 0996

w-JanThijs SBF 1004