Bewoner richt vuurwapen op politieagenten | Regio15.nl

Bewoner richt vuurwapen op politieagenten

StieltjesKop SBF 1092t-SBF 1087Den Haag - Een 56-jarige mannelijke bewoner van een flat aan de Stieltjesstraat zorgde zondagmiddag voor de nodige politie inzet.


De politie kwam rond half zes bij de man aan de deur in verband met een openstaande bekeuring van 124 euro. Toen de man de deur open deed, had hij een vuurwapen in zijn hand die hij op de agenten heeft gericht. De agenten hebben hierop hun dienstwapen getrokken en zijn bij de woning weggevlucht. De agenten hebben niet geschoten.

De politie heeft zich teruggetrokken, de flat omsingeld en is er een ruime afzetting gemaakt, onder andere bemand door agenten met kogelwerende vesten aan.

Een arrestatieteam werd ter plaatse gevraagd om de bewoner(s) in de woning aan te houden. De man had zich ondertussen op het balkon van zijn woning verschanst. Na enige tijd kon de politie toch, zonder hulp van het arrestatieteam, een man in de woning aanhouden.

De man is naar het politiebureau overgebracht, waarna de afzetting weer werd opgeheven. In de woning troffen agenten later 2 nepvuurwapens aan.

In maart jongstleden was deze flat nog het toneel van een inzet van het arrestatieteam. Of het dit keer om dezelfde bewoner ging is niet bekend.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SBF 1080

w-SBF 1085

w-SBF 1086

w-IMG 3740

w-IMG 3738

w-SBF 1087

w-IMG 3741

w-SBF 1092

w-Stieltjes SBF 1096

w-Stieltjes SBF 1099