Motoroliedieven aangehouden bij inbraak | Regio15.nl

Motoroliedieven aangehouden bij inbraak

KOP 0160t-IMG 0136Delft - Twee inbrekers die hun slag geslagen dachten te hebben in een pand aan de Rotterdamseweg kwamen bedrogen uit.


Zij hebben in het holst van de nacht ingebroken bij een bedrijfsopslag nabij de Heertjeslaan en daarbij een grote hoeveelheid dozen met daarin flessen (motor)olie verplaatst naar hun busje. Toen zij tevreden waren met hun nieuwe 'eigendom', restte het hen alleen nog weg te rijden.

Helaas voor deze twee boeven was er een oplettende buurtbewoner, die het een en ander heeft zien gebeuren. De Delftse politie kwam zodoende ter ore dat er werd ingebroken door twee mannen en kwam met veel eenheden, ondersteund door hondengeleiders en zelfs Verkeerspolitie, ter plaatse.

De bus werd klemgereden, waarbij één inbreker direct werd aangehouden en in de boeien werd geslagen. Hij kwam er het droogst vanaf; zijn compagnon is om aan de politie te ontkomen gevlucht. Toen een hondengeleider zijn hond liet zoeken nabij de waterkant en de hond daarbij een sterk geurspoor had gevonden, sprong de tweede verdachte het water in, om aan de hond te ontkomen. Toen de hond ook in het water sprong is de man uiteindelijk zelf uit het water gekomen en aangehouden. Hij is direct in de boeien geslagen en net als zijn collega overgebracht naar het politiebureau.

In verband met het onderzoek zijn de bus en de motorolie in beslag genomen. Medewerkers van Bureau Vervoer hebben de bus, inclusief de honderden flessen motorolie, opgehaald en naar het politiebureau vervoerd. Beide verdachten worden verhoord door de recherche. De eigenaar van de gestolen goederen is door de politie op de hoogte gesteld, waarna hij direct aangifte heeft gedaan.

Foto's: Ruben van Essen, Danny Botman en Dejan Jeremic

w-Delft-1

w-IMG 9035

w-IMG 0127

w-IMG 0129

w-Delft-2

w-Delft-3

w-Delft-4

w-IMG 9042

w-IMG 0131

w-IMG 0135

w-IMG 0136

w-IMG 0139

w-IMG 0147

w-IMG 0150

w-IMG 9049

w-Delft-6

w-IMG 9061

w-IMG 0161

w-IMG 0164

w-IMG 0166