Oudere vrouw gestoken bij beroving | Regio15.nl

Oudere vrouw gestoken bij beroving

20130207-paxlaan-kopt-DSC 5212Delft - Een 83-jarige bewoonster van de Paxlaan is vanmiddag tijdens een beroving in haar woning meerdere keren gestoken.


De vrouw kwam iets voor vier uur thuis van een wandeling met haar hond en toen zijn net binnen was, werd er bij haar aangebeld. Toen zij niets vermoedend de deur opendeed, werd zij door een man overvallen en beroofd van enkele persoonlijke eigendommen.

De dader stak daarbij de vrouw enkele malen met een mes, waarbij de vrouw zwaar gewond raakte. Hierna verliet de man de woning en rende hij weg, vermoedelijk in de richting van de Spoorsingel. Een buurman ontfermde zich over het hevig ontdane slachtoffer en waarschuwde daarop de politie.

De politie zette meteen een klopjacht op naar de daders en heeft ook een Burgernetmelding verzonden. Niet veel later zijn twee verdachten aangehouden. Zij bleken echter niets met deze zaak te maken te hebben en zijn weer vrijgelaten.

De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand is stabiel. Het hondje van de vrouw is door ter plaatse gekomen familieleden opgevangen.

Bureau Forensische Opsporing heeft bij en in de woning technisch onderzoek verricht. Bij het onderzoek van de politie is ook een speurhond ingezet.

Het signalement van de dader luidt: getinte man, vermoedelijk van Noord Afrikaanse afkomst. Hij heeft kort, zwart, opgeschoren haar. Hij droeg een korte zwarte jas, vermoedelijk met capuchon en een joggingbroek met strepen aan de zijkant. Zijn lengte wordt geschat op ongeveer 1.75-1.80 meter. Zijn leeftijd is ongeveer 18 jaar.

De politie stelt een onderzoek in. Het speciale overvallenteam Twister van de politie in Den Haag doet onderzoek naar dit zeer ernstige incident en is daarbij dringend op zoek naar getuigen. De politie sluit niet uit dat de man de vrouw heeft gevolgd vanuit de binnenstad en de vrouw vervolgens thuis heeft overvallen. Het slachtoffer heeft een toevallig passerende bestuurder van een zwart kleurige auto aangesproken en die heeft haar als 1e geholpen en de daarna de overbuurman gewaarschuwd. De poliiie zoekt nadrukkelijk contact. Heeft u tips, bel direct de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan de Meld Misdaad Anoniemlijn via 0800-7000.

Video:
 Ricardo Bonsang

Foto's: Ricardo Bonsang

w-DSC 5197

w-DSC 5199

DSC 5212

 

DSC 5217

w-DSC 5227