Dode bij schietpartij Gravin Marialaan | Regio15.nl

Dode bij schietpartij Gravin Marialaan

20140903-gravinmarialaan-kopt-SBF 0690Leidschendam - Bij een schietincident op de Gravin Marialaan is vanavond een man zwaargewond geraakt. Hij is de dag erna in het ziekenhuis overleden.


Het incident deed zich omstreeks half elf op straat voor en het slachtoffer zou volgens getuigen door één kogel in de rug zijn geraakt.

Nadat hij was neergeschoten is het slachtoffer bij buurtbewoners op een bankje in de tuin gaan zitten, en heeft hij om hulp gevraagd door op het raam te kloppen. Omstanders hebben eerste hulp verleend; de man was nog aanspreekbaar. Hij is door ambulancepersoneel behandeld en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is verslechterd, en hij verkeert inmiddels in levensgevaar.

Politiemensen met kogelwerende vesten aan hebben de omgeving doorzocht en er is in de omgeving één aanhouding verricht; een 22-jarige man uit Katwijk. Hij had zich nabij het verzorgingstehuis aan de Juliana van Stolberglaan in de bosjes verscholen. In een woning in Voorschoten zijn later op de avond nog een man en een vrouw aangehouden in verband met dit incident. Uit nader onderzoek bleek nog die nacht dat zij niets met het incident te maken hebben gehad, en zijn zij weer in vrijheid gesteld. De 22-jarige man uit Katwijk zit nog wel vast.

De politie heeft in de omgeving van de Gravin Marialaan en op het terrein van GGZ Haaglanden een ruim plaats delict afgezet en Bureau Forensische Opsporing doet onderzoek.

Update 5 september: de politie meldt dat het slachtoffer van de schietpartij op donderdag 4 september in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. De politie zet het onderzoek voort en is nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die anderzijds informatie hebben over het schietincident. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via M. 0800-7000.

Update 5 september: Een tweede verdachte heeft zichzelf gemeld op het het politie bureau en is aangehouden.

Foto's: Sander Paardekooper, Bob van Keulen en Rene Hendriks

w-SBF 0689

w-DFX 7768-1

w-SBF 0690

w-DFX 7769-1

w-SBF 0693

w-PEEN1474

w-PEEN1484

Op een bruggetje naar het park op de hoek met de Graaf Adolflaan werd door een buurtbewoonster een ongebruikt patroon (kogel) aangetroffen. De FO (forensische opsporing) legde ook hier de sporen vast.

w-PEEN1526