Vecht- en schietpartij Driebergenstraat | Regio15.nl

Vecht- en schietpartij Driebergenstraat

KOP 1945t-IMG 1978Den Haag - Net voor middernacht heeft er een vecht- en schietpartij plaatsgevonden in de Driebergenstraat; hierbij raakte één persoon lichtgewond.


Meerdere personen belden rond middernacht naar de politie, omdat zij getuigen waren van een onenigheid op straat, waarbij ook schoten waren gehoord. Bij het incident zouden verschillende voertuigen betrokken zijn.

Meerdere politie-eenheden zochten op basis van het opgegeven signalement naar de verdachten danwel slachtoffers. Al snel trof de politie op de Hengelolaan een voertuig aan met twee personen erin, die direct aangaven betrokken te zijn geweest bij een schietincident. Eén van de inzittenden was lichtgewond, mogelijk als gevolg van een gevecht voorafgaand aan het schietincident.

Beide personen (26- en 32-jarige Hagenaars) zijn aangehouden en de politie doet onderzoek naar hun rol in het incident. Ook werden drie personen aangehouden op de Jan Luykenlaan, zij bleken na verder onderzoek niets met het incident te maken te hebben.

De politie zette na de aanhoudingen het onderzoek voort en dit leidde tot de identiteit van een derde verdachte. Deze man, een 27-jarige Hagenaar, werd op vrijdagochtend aangehouden. De aangehouden personen zijn bekenden van elkaar. De politie verrichtte ook forensisch onderzoek op de plaats delict, de Driebergenstraat, en trof twee hulzen aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

Agenten van bureau Zuiderpark hebben samen met een speurhondengeleider en experts van de Forensische Opsporing een onderzoek ingesteld in de Driebergenstraat en omgeving. Na korte tijd zoeken werden twee hulzen aangetroffen.

Deze hulzen zijn in beslag genomen voor onderzoek. Rechercheurs hebben de woningen in en rond het Plaats Delict minutieus onderzocht op eventuele inslag van kogels. Voor zover bekend zijn er geen woningen geraakt door kogels.

De politie heeft al meerdere getuigen gesproken naar aanleiding van het incident. Heeft u informatie over het incident, maar heeft u de politie nog niet gesproken? Neem dan astublieft contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan! Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 1945

w-IMG 1950

w-IMG 1953

w-IMG 1962

w-IMG 1969

w-IMG 1972

w-IMG 1976

w-IMG 1978

w-IMG 1980

w-IMG 1982

w-IMG 1984

w-IMG 1989