PostNL-medewerker houdt belager tegen | Regio15.nl

PostNL-medewerker houdt belager tegen

Waddenzee-KOPt-Waddenzee-4Nootdorp - Een pakkettenbezorger van PostNL heeft vanmiddag één van zijn belagers aangehouden.

Rond tien voor half vijf uur ging een medewerker van PostNL postpakketten afleveren aan de Waddenzee. Toen hij terug bij zijn bus kwam betrapte hij twee mannen achterin het voertuig. Daar ontstond toen een worsteling, waarbij de postmedewerker één van de twee te pakken kreeg.

Omstanders belden direct het alarmnummer. De PostNL-medewerker kon deze persoon, een 25-jarige man, met hulp van omstanders vasthouden totdat de politie arriveerde. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau. De tweede persoon wist te ontkomen.

Naar hem werd met man en macht gezocht. Meerdere politie eenheden, waaronder een politiehelikopter en speurhonden, zijn ingezet bij het zoeken. De ontvluchte persoon werd helaas niet meer aangetroffen.

De Forensische Opsporing van de politie-eenheid Den Haag deed sporenonderzoek in de PostNL-bus. Volgens getuigen is de ontkomen jongen ervandoor gegaan met een kleine zwarte doos. Het zou gaan om een getinte jongen met een bontkraag, van 17 á 18 jaar oud. De verdachte liep weg in de richting van het Botgerwater.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Ruben van Essen


Foto's: Rastuin Kouzana en Ruben van Essen

Eén van de twee personen wordt onder bedwang gehouden tot de komst van de politie.

w-Waddenzee-follower-001

w-Waddenzee-1

w-Waddenzee-2

w-Waddenzee-3

w-Waddenzee-4

w-Waddenzee-5

w-Waddenzee-6