Primera overvallen in Rijswijk | Regio15.nl

Primera overvallen in Rijswijk

PrimeraKop SBF 2297t-Primera SBF 2302Rijswijk - Maandagmorgen is omstreeks half acht een filiaal van de Primera aan het Wethouder Hillenaarplantsoen door drie personen overvallen.


Het slachtoffer, een 47-jarige Hagenaar, was rond half acht de winkel aan het gereedmaken voor het openen, toen één van de verdachten ineens voor hem stond. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en het slachtoffer, die direct hard om hulp schreeuwde.

Hier schrok de verdachte kennelijk van, want hij sloeg direct op de vlucht. Hij stapte in bij een zilverkleurige Volkswagen Golf waar nog twee andere verdachten inzaten. De politie zocht na de melding met diverse eenheden naar de verdachten, maar trof niemand meer aan.

Politie zette een ruim gebied rond de winkel af als "plaats delict". Na een kort onderzoek ter plaatse werd de overvallen winkelmedewerker naar het politiebureau gebracht voor het doen van aangifte.

De verdachte die een worsteling had met het slachtoffer, had een slank postuur en was ongeveer 1.80 m. lang. Hij had zijn gezicht bedekt met een witte doek. Hij droeg zwarte kleding en zwarte handschoenen. De andere twee verdachten stonden bij de auto te wachten en droegen ook een witte doek voor hun gezicht. Van hen is geen aanvullend signalement bekend. De mannen zijn met hoge snelheid weggereden over de Steenvoordelaan in de richting van de Generaal Spoorlaan.

Naar aanleiding van getuigenverklaringen is gebleken dat de auto met de verdachten mogelijk tussen half zeven en half acht al op de plek van de poging overval stond. Mogelijk zijn er meer mensen die dit gezien hebben.

Bent u getuige geweest van deze poging overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Primera SBF 2296

w-Primera SBF 2297

w-Primera SBF 2300

w-Primera SBF 2302

w-Primera SBF 2303