Vliegtuigje maakt noodlanding op strand | Regio15.nl

Vliegtuigje maakt noodlanding op strand

20120908-noodlanding-kopt-peen2201

Wassenaar - Een sportvliegtuigje heeft vanmiddag een voorzorgslanding moeten maken op het strand bij Wassenaar.


Samen met een ander vliegtuigje vloog dit toestel langs de kust. Beide vliegtuigjes trokken een sleep met reclame voor het CDA. Vlak in de buurt vloog ook nog een vliegtuigje met een reclamesleep voor de SP.

Rond kwart over vier kwamen beide vliegtuigjes met reclame voor het CDA door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén van beide vliegtuigjes werd hierbij aan de bovenkant geraakt, waardoor de linkervleugel beschadigd raakte. Het was dit toestel dat de reclamesleep boven zee heeft gedumpt en een voorzorgslanding op het strand heeft gemaakt.

De landing verliep verder zonder problemen. Er is bij de landing niemand gewond geraakt. Voor zover bekend konden beide andere vliegtuigjes op hun thuisbasis landen, Rotterdam-The Hague Airport.

De politie heeft een stuk strand afgezet en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zal naar verwachting een onderzoek instellen naar het ongeval.

Update 09-09-2012: Op de site van de Volkskrant staat een video vanuit de cockpit van het vliegtuigje dat een noodlanding moest maken.>

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: René Hendriks

w-peen2200

w-peen2201

w-peen2203

w-peen2204

w-peen2205

w-peen2226

w-peen2234

w-peen2239