Overwegend feestelijk na overwinning Oranje | Regio15.nl

Overwegend feestelijk na overwinning Oranje

KOP 1145t-IMG 1135Den Haag - Na de glorieuze overwinning van het Nederlands elftal zijn grote wanordelijkheden uitgebleven.


Alle aandacht was ook dit keer weer gericht op het Jonckbloetplein, waar het tijdens eerdere eindrondes steevast onrustig was na wedstrijden van het Nederlands elftal. Veelal werd dit veroorzaakt door personen van buiten de wijk. Het was de autoriteiten er dit jaar dan ook alles aan gelegen om herhaling te voorkomen.

Zo was het kruispunt afgesloten voor al het verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook waren er camera's geplaatst en kregen omwonenden een schrijven waarin stond dat de politie streng zou optreden bij wanordelijkheden.

Er was vanavond dan ook een groot aantal politie-eenheden paraat op en rond het Jonckbloetplein. Mede hierdoor was het in vergelijking met andere eindrondes zeer rustig en bleven wanordelijkheden uit. Wel werd er in omringende straten gefeest. Desondanks zijn door aanhoudingseenheden enkele aanhoudingen verricht, onder andere voor het gooien van vuurwerk.

Video: Piet de Ruyter


Foto's: Sander Paardekooper en Bob van Keulen

w-JBP SBF 5332

w-JBP SBF 5337

w-DFX 7511-1

w-DFW 7333-1


Zuiderparklaan/Escamplaan

Op het kruispunt van de Zuiderparklaan met de Escamplaan was het een stuk drukker. Enkele honderden oranjefans waren naar het kruispunt gekomen om de overwinning te vieren. Ook hier bleven wanordelijkheden uit. Er zijn wel enkele aanhoudingen verricht. Volgens getuigen onder andere omdat er met een bal over het kruispunt zou zijn geschoten.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 1126

w-IMG 1132

w-IMG 1135

Kaapseplein

In het Transvaalkwartier moest de Mobiele Eenheid wel even zijn tanden laten zien. Het was enige tijd onrustig op het Kaapseplein. Daar zouden jongeren op daken van auto's zijn gesprongen. De Mobiele Eenheid van politie en Koninklijke Marechaussee hebben de menigte verspreid, waarna de rust terugkeerde.

Uit andere delen van de regio kwamen geen geluiden van (grote) ordeverstoringen. De algemene indruk is dan ook dat de overwinning van Oranje op gepaste wijze is gevierd in de regio.

Video: Piet de Ruyter en Dejan Jeremic (Kaapseplein)


Foto's: Nick van der Toorn en Dejan Jeremic

w-IMG 0224

w-IMG 1145

w-IMG 0230

w-IMG 1151

w-IMG 0237