Verzakte stoep en ondergelopen kelders Vaillantlaan | Regio15.nl

Verzakte stoep en ondergelopen kelders Vaillantlaan

KOP 5023t-IMG 5025Den Haag - Een nog onbekend persoon heeft vanmiddag door het openen van een brandkraan aan de Vaillantlaan voor enkele duizenden euro's schade veroorzaakt.


Behalve de pret tijdens de 'douche' die ontstaat bij een geopende brandkraan, ontstaat er vaak wateroverlast.

Omdat de geopende put dicht bij een flat stond met portieken onder straatniveau, begon er al snel water de portieken in te sijpelen. Bovendien vulde de grond onder de tegels zich ook op met water.

Na het afsluiten van de brandkraan verdween ook het water onder de tegels, waardoor over enkele meters de stoep verzakte. Ook stond er in drie naastgelegen kelders enkele decimeters water.

De brandweer heeft zich enkele uren ingezet om het water uit de kelders te pompen. Hierbij zijn de tankautospuit van kazerne Laak en het hulpverleningsvoertuig van kazerne Loosduinen ingezet. Tegen zeven uur aan werden de eerste bodems zichtbaar. 

De gemeente draagt zorg over het herstel van de stoep, het grondwaterbedrijf richt zich op eventuele schade van de brandkraan, die ook scheef is komen te staan als gevolg van de verzakking. Daar er in de kelders ook meterkasten aanwezig waren, heeft een stroombedrijf daar een controle uitgevoerd.

Het is de politie niet duidelijk wie de brandkraan heeft opengedraaid. Wel is duidelijk dat er (onnodig) gemeenschapsgeld letterlijk en figuurlijk is weggespoeld.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5023

w-IMG 5021

w-IMG 5025

w-IMG 5036

w-IMG 5040

w-IMG 5046

w-IMG 5050

w-IMG 5054

w-IMG 5058

w-IMG 5065