Traumaheli ingezet bij gewonde jongen | Regio15.nl

Traumaheli ingezet bij gewonde jongen

KOP 9813t-IMG 9835Den Haag - Een jongen is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij vermoedelijk van de trap is gevallen in een portiek aan de Spionkopstraat.


Door de verpleegkundige centralist op de meldkamer is behalve twee ambulances ook het Mobiel Medisch Team vanuit Rotterdam gealarmeerd. Ondersteund door toegesnelde politieagenten hebben ambulanceverpleegkundigen het slachtoffer gestabiliseerd en op de wervelplank gefixeerd.

De traumahelikopter met het MMT is in het Zuiderpark geland en met spoed naar de Spionkopstraat gebracht. Aldaar heeft de MMT-arts het ambulancepersoneel geholpen bij de behandeling van het slachtoffer, waarna hij op de brancard in de ambulance is gelegd.

Motoragenten van de Verkeerspolitie zijn ter plaatse gekomen om eventueel op verzoek van de ambulancebemanning een spoedtransport te kunnen verzorgen, maar dit bleek niet nodig. Kort hierna is de ambulance met zwaailicht en sirene naar het MCH/Westeinde gegaan. De arts van het MMT is meegegaan in de ambulance, de MMT-verpleegkundige is teruggebracht naar de helikopter. Nadat de helikopterbemanning de arts had opgehaald vanaf het ziekenhuis is het MMT retour Rotterdam gevlogen.

Video: Marco Mattheijer

Foto's:
Marco Mattheijer en Dejan Jeremic

w-IMG 0820

w-IMG 0827

w-IMG 0837

w-IMG 9813

w-IMG 9816

w-IMG 9820

w-IMG 9825

w-IMG 9835

w-IMG 9851