Opgesloten na inbraakmelding | Regio15.nl

Opgesloten na inbraakmelding

KopSlijterijt-DB Slijterij IMG 0078Den Haag - Een 15-jarig jongetje heeft donderdagavond een donker avontuur meegemaakt...


Medewerkers van een slijterij aan de Goeverneurlaan spoedden zich naar hun winkel, toen zij de melding kregen dat het inbraakalarm bij hun bedrijf was afgegaan. Omdat het rolluik dicht zat en niet open ging, kon een volwassen persoon niet tussen de kier van de deur naar binnen, om de alarmcode in te tikken.

Als geluk bij een ongeluk passeerde een moeder met haar zoontje. Zij waren op weg naar de naastgelegen bakker om net voor sluitingstijd een warme snack te halen. De medewerkers zagen hun kans schoon zagen en vroegen het jongetje om zich door de kier te wringen en de code in te tikken.

Door nog onbekende oorzaak is na het betreden van de winkel het rolluik helemaal vast komen te zitten, waarna het jongentje de donkere winkel niet meer kon verlaten. Gealarmeerde politieagenten konden niets betekenen, dus die riepen de hulp in van de brandweer. Die heeft met gepast geweld de constructie van het rolluik vernield, zodat het jongetje de winkel kon verlaten.

Als gevolg van het hele avontuurl was zijn warme snack wel enigzins gedaald in temperatuur. Maar onze inschatting is dat dit vast wel zal zijn goed gemaakt.

Video en foto's: Danny Botman

w-DB Slijterij IMG 0077

w-DB Slijterij IMG 0078

w-DB Slijterij IMG 0079

w-DB Slijterij IMG 0086