Auto te water; bestuurder overleden | Regio15.nl

Auto te water; bestuurder overleden

th-img_1216Den Haag - Een massale inzet van hulpdiensten vanavond op de Rijswijkse Waterweg, waar een auto onderste boven in het water is beland.

Omstreeks 21.15 uur vloog een personenauto op de Rijswijkse Waterweg, nabij de kruising met de Poortweg, uit de bocht en kwam onderste boven in het water terecht. Alleen de wielen staken nog boven water uit. Drie politiemensen en een aantal voorbijgangers zijn gelijk het koude water in gegaan om de inzittenden - waarvan het exacte aantal toen nog niet bekend was - uit het wrak te helpen. Dat lukte echter niet.

Inmiddels waren de hulpdiensten massaal onderweg, waaronder twee duikteams en de grote kraan van de brandweer en maar liefst vier ambulances. Eenmaal ter plaatse zijn meteen alle duikers te water gegaan. In verband hiermee is opgeschaald naar 'middel waterongeval'. Maar ook met hun hulp lukte het niet de inzittende te bevrijden. Eerst nadat de grote kraan - waarvan het een geluk was dat deze op een kazerne vlakbij (Den Haag-Leidschenveen) is gestationeerd - had 'aangepikt' en de auto uit het water had gehesen, kon de inzittende uit het voertuig worden gehaald. Het ambulancepersoneel is gelijk begonnen met reanimeren.

Duikers hebben vervolgens verder gezocht, maar hebben geen andere inzittenden aangetroffen. De voorbijgangers en politiemensen die in het water waren gesprongen, zijn allen nagekeken in ambulances. Zij hebben het advies gekregen thuis goed op temperatuur te komen. Het slachtoffer is per ambulance en onder motorbegeleiding onder A1 vervoerd naar een ziekenhuis, terwijl het ambulancepersoneel hem nog aan het reanimeren was. Het is op dit moment niet bekend wat zijn toestand is. Overigens is ook nog het Mobiel Medisch Team uit Gelderland (standplaats vliegbasis Volkel) gealarmeerd, maar die is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval.

Kijk hier voor het persbericht van de brandweer Haaglanden en hier voor het politiepersbericht.

Update 18 november: het slachtoffer, een 41-jarige Hagenaar, is helaas in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Video: Ferrie van der Geer, Barbera Paardekooper

{flv}20101117{/flv}

Foto's: Martijn Roggeveen, Thomas Pos, Machiel Janssen, Danny Botman en Sander Paardekooper

wm-dsc_5689

wt-dsc_1639

wt-dsc_1645

wt-dsc_1651

wma-img_1216

wma-img_1227

wma-img_1229

wt-dsc_1662

wd-dsc_6590

wma-img_1244

sanbar_img_1383

sanbar_img_1386

sanbar_img_1400

wm-dsc_5813

wd-dsc_6622

sanbar_img_1414