Kleine oorzaak, natte gevolgen..... | Regio15.nl

Kleine oorzaak, natte gevolgen.....

th-dsc_0829Delfgauw - Het vergeten van één handeling bij het parkeren van een personenauto had vanmiddag grote gevolgen.


Het ging mis bij het parkeren van een auto op het Gouden Rijderplein. Een 40-jarige bestuurder was vergeten de handrem aan te trekken en ineens lag daar rond 14.45 uur een auto in het water, zonder dat er in velden of wegen een bestuurder te bekennen was.

Omstanders hadden de brandweer gebeld en die reageerde alert door de gebruikelijke 'trein' aan voertuigen te alarmeren. Zelfs vanaf het centrum van Den Haag kwamen de brandweervoertuigen met toeters en bellen aangestormd, om een eventuele drenkeling zo snel mogelijk uit het water te kunnen halen.

Een eerste inspectie door de duikers leverde echter op dat er geen personen in het water lagen. Hetgeen het vermoeden bevestigde dat de bestuurder bij het parkeren was vergeten om de handrem aan te trekken. Een duiker heeft het voertuig 'aangepikt' en middels de kraan van het hulpverleningsvoertuig van Delft is de auto uit het water getrokken.

Het is nog onbekend hoe groot de schade aan de auto is. Helemaal gezond is het echter niet voor een auto, zo'n zwempartij...

Foto's: Hans Groenewegen

whg-dsc_0806

whg2-dsc_0817

whg2-dsc_0829

whg-dsc_0838