Kraan kiept op zijn kant en knakt | Regio15.nl

Kraan kiept op zijn kant en knakt

Delft - Er hadden vandaag in elk geval in Delft enkele personen een engeltje op hun schouder.


Even over half twaalf viel er op de Zuidwal door nog onbekende oorzaak een bouwkraan om. Deze viel dwars over de rijbaan. De machinist van de bouwkraan belandde daarbij in het naastgelegen water.

De machinist wist zelf uit het water te komen en als een wonder reed er net geen verkeer op de rijbaan toen de bouwkraan er neerstortte. De machinist is nog wel even onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet te worden vervoerd.

De bouwkraan stond op een ponton in de Schie en wordt gebruikt bij werkzaamheden aldaar. Gelijk nadat de bouwkraan was omgevallen, werd er groot alarm geslagen. Men hield er namelijk rekening mee dat de machinist van de bouwkraan nog in het water lag. Zodoende werden onder andere enkele waterongevallenvoertuigen en de grote kraan van de brandweer gealarmeerd. Al snel bleek dat de machinist uit het water was en zodoende kreeg een aantal voertuigen aanrijdend al te horen dat zij retour kazerne konden.

Het verkeer op de Zuidwal heeft nog geruime tijd gestremd gestaan. Er werd eerst namelijk nog een onderzoek ingesteld door de Inspectie SZW (voormalige 'Arbeidsinspectie'). Later die avond is de kraan door een particuliere firma geborgen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: René Hendriks, Eyelogic en Anouk Krempel

w-peen1947

w-dsc03921

w-peen1949

w-dsc03988

w-peen1946

w-peen1951

w-peen1954

w-peen1979

w-img 8189

w-img 8198

w-img 8200

w-img 8209

w-dsc04162

w-dsc04346