Ravage na forse aanrijding HTM-bus en auto | Regio15.nl

Ravage na forse aanrijding HTM-bus en auto

20130126-erasmusweg-kopt-ABC 4105

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een HTM-bus en een personenauto is vanavond een grote ravage ontstaan en zijn drie gewonden gevallen.


Het ongeval vond omstreeks tien voor twaalf plaats op de Erasmusweg, bij het spoorviaduct ter hoogte van station Moerwijk.

De bestuurder van de HTM-bus wilde over de meest rechter rijstrook onder het viaduct door rijden, toen de 30-jarige bestuurder van een personenauto die op de linker rijstrook reed, plotseling van rijstrook verwisselde en daarbij kennelijk de bus over het hoofd zag. Een forse aanrijding was het gevolg, waarbij de auto door de bus tegen een pilaar van het viaduct werd gedrukt. Op het moment van de aanrijding zaten er 5 passagiers in de bus, plus de 42-jarige bestuurder.

Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op. Meteen werden de hulpdiensten verwittigd; naast de brandweer werden totaal drie ambulances ter plaatse gestuurd.

De brandweer hoefde niet te knippen. Er zijn twee inzittenden van de bus gewond geraakt. Een 26-jarige vrouwelijke passagier is uiteindelijk met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Ook twee inzittenden van de personenauto (19 en 22 jaar) zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij is naar het bureau vervoerd, waar hij op een ademanalyse apparaat 480 ugl bleek te blazen.

De VOA heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd, waardoor het verkeer gestremd bleef. Ook het treinverkeer is kort na de aanrijding even stilgelegd omdat gevreesd werd voor schade aan het viaduct, maar dit bleek al snel niet het geval.

Video: Ferrie van der Geer

Video: Donidi

Foto's: Robert Johnson, Erik van der Zalm en Ivar Gieles

viaduct7

ABC 4099

viaduct6

w-IMG 0049

viaduct3

w-ABC 4126

w-ABC 4153

w-ABC 4160

viaduct4

w-IMG 1569