Voetganger aangereden op zebrapad | Regio15.nl

Voetganger aangereden op zebrapad

20140111-huistelandelaan-kopt-PEEN5060Rijswijk - Op de Huis te Landelaan is vanmorgen een voetganger gewond geraakt na een aanrijding op het zebrapad.

Het ongeval gebeurde even voor acht uur nabij de kruising met de Dr. H. Colijnlaan. Het slachtoffer stak over via de voetgangersoversteekplaats en werd kennelijk niet of te laat opgemerkt door een passerende automobilist(e).

Gelijk na het ongeval werden de hulpdiensten gealarmeerd. Naast de ambulancedienst werd ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Deze is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

Het slachtoffer was aanspreekbaar en is door het ambulancepersoneel op de wervelplank gefixeerd. Hierna is het slachtoffer onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA heeft hierna onderzoek gedaan naar de aanrijding. De Huis te Landelaan was enige tijd deels afgesloten vanwege het ongeval

Dat weerhield een automobilist overigens niet ervan om te proberen om 'even' tegen de richting in 'even' naar 'die zijstraat daar' te rijden. De politie heeft hem verteld dat hij 'even' normaal moest doen en via een andere route naar zijn bestemming te rijden.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Rene Hendriks

w-PEEN5060

w-PEEN5066

w-PEEN5077

w-PEEN5079

w-PEEN5100