Veel bekeuringen bij ongevallen op snelweg | Regio15.nl

Veel bekeuringen bij ongevallen op snelweg

A4-KOPt-A4-hoofd-2Den Haag - Rond het middaguur hebben er binnen korte tijd zo'n vier ongevallen plaatsgevonden op de snelwegen rond Den Haag.


Omstreeks tien voor half twaalf gebeurde er een ongeval op de fly-over van de A4 richting Amsterdam naar de A12 in de richting van Voorburg/Den Haag. Hierbij kwam een auto in de vangrail tot stilstand.

Als gevolg hiervan ging de gehele fly-over richting Voorburg dicht vanwege de benodigde reparatie- en reinigingswerkzaamheden.

In de file die ontstond als gevolg van de afsluiting, ontstonden twee ongevallen. Bij de één bleef het beperkt tot blikschade. De ander was een aanrijding tussen vier partijen. Hiervoor werd een ambulance ter plaatse gevraagd. Ook kwamen de Verkeerspolitie en Rijkswaterstaat ter plaatse. Om de hulpverleners de ruimte te geven werden hier twee rijstroken afgekruist met rode kruisen boven de betreffende rijstroken.

Deze rode kruizen werden echter door de weggebruikers massaal genegeerd. Volgens de politie leidde dit tot 'levensgevaarlijke' situaties. Door de politie zijn daarop meer dan 15 mensen op de bon geslingerd. Sommigen zijn daadwerkelijk staande gehouden, van andere weggebruikers is alleen het kenteken genoteerd. Zij kunnen de bekeuring van € 230,- spoedig in de brievenbus verwachten.

Zeer waarschijnlijk door kijkers op de hoofdrijbaan van de A4 onstond nog een vierde aanrijding. Ook hierbij bleef het bij blikschade. Er kwam wel een ambulance ter plaatse om een inzittende na te kijken, maar zij is niet vervoerd naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn door de berger afgesleept.

Foto's: Ruben van Essen

De fly-over van de A4 richting de A12/Voorburg

w-A4-flyover-1

w-A4-flyover-2

w-A4-flyover-3

w-A4-flyover-4

w-A4-flyover-5

w-A4-flyover-6

w-A4-flyover-7

De hoofdrijbaan van de A4, in de richting van Amsterdam:

w-A4-hoofd-1

w-A4-hoofd-2

w-A4-hoofd-3

w-A4-hoofd-4