Bestuurder doorgereden na aanrijding met fietsster | Regio15.nl

Bestuurder doorgereden na aanrijding met fietsster

KopKot-TDK 6955Den Haag - De bestuurder van een personenauto is vanmiddag gevlucht na een aanrijding met een 15-jarige fietsster in het Wateringse Veld.

Het ongeval gebeurde even na vier uur op het Ko van Dijkplein. De bestuurder van de auto, waarin volgens getuigen nog enkele andere inzittenden zaten, reed na het ongeval door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De auto werd even later zwaar beschadigd en leeg aangetroffen op het Wim Sonneveldplein, eveneens in het Wateringse Veld. Een getuige zag drie jongens uitstappen en wegrennen maar die zijn niet meer aangetroffen.

Ambulancepersoneel heeft de gewonde fietsster, een 15-jarig meisje, op een wervelplank gefixeerd. Hierna is zij onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is ondertussen in de omgeving op zoek gegaan naar de inzittenden. Daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding.

Update: In de loop van de avond heeft één van de inzittenden zich bij een politiebureau gemeld. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere inzittenden.

Foto's: Cees de Kleyn

w-TDK 6955

w-TDK 6957

w-TDK 6960

w-TDK 6963

w-TDK 6967