Nieuwe eigenaar rijdt auto in de prak | Regio15.nl

Nieuwe eigenaar rijdt auto in de prak

Soestdijksekade-KOPt-Soestdijksekade-5Den Haag - De nieuwe eigenaar van een Volkswagen Golf heeft zaterdagavond op de Soestdijksekade zijn nieuwste aanwinst total loss gereden.


De bestuurder had volgens de vorige eigenaar van de Golf net zijn rijbewijs terug gekregen na eerdere begane verkeersovertredingen. Om dat te vieren had hij een, voor hem, nieuwe auto aangeschaft.

Echter, op de Soestdijksekade tussen het Soestdijkseplein en het Veluweplein ging het even na zes uur goed mis. Daar reed hij volgens getuigen veel te hard en moest hij uitwijken voor een file die voor het Veluweplein stond. Omdat de bestuurder niet meer op tijd kon stoppen moest hij uitwijken en daardoor botste hij aan de andere kant van de weg op enkele geparkeerde auto's.

Omstanders belden direct 112. Meerdere hulpdiensten, waaronder de ambulancedienst en de brandweer, kwamen ter plaatse. Wonderbaarlijk genoeg raakte de bestuurder niet gewond; na onderzoek in de ambulance kon hij zijn weg vervolgen. Gezien de sporen en de veroorzaakte schade was deze weg een ritje naar het politiebureau, waar hij ongetwijfeld stevig aan de tand gevoeld is.

De Verkeers Ongevallen Analysten kwamen ter plaatse om het ongeval in kaart te brengen. Deze keer niet om een oventuele overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet vast te leggen, maar om te bezien of overtreding van artikel 5 aan de orde was. Wat het verschil is tussen beide artikelen kunt u hier lezen.

Foto's: Ruben van Essen

w-Soestdijksekade-9

w-Soestdijksekade-8

w-Soestdijksekade-7

w-Soestdijksekade-6

w-Soestdijksekade-5

w-Soestdijksekade-4

w-Soestdijksekade-3

w-Soestdijksekade-2

w-Soestdijksekade-1