Wielrenners gewond bij valpartij | Regio15.nl

Wielrenners gewond bij valpartij

KOP 8559t-IMG 8546Naaldwijk - Op de Lange Broekweg zijn enkele wielrenners gewond geraakt, toen zij door nog onbekende oorzaak ten val kwamen.


Een groep wielrenners was nabij de Bruidsbogerd bezig met het op peil houden van hun vaardigheden, toen het ongeval plaatsvond tijdens een inhaalaactie waarbij enkele sturen elkaar raakten. Behalve twee ambulances was de komst van het Mobiel Medisch Team gewenst, waarbij het MMT met de traumahelikopter ter plaatse is gekomen.

De Lange Broekweg was door het ongeval afgesloten tussen de Burgemeester Elsenweg en de Bruidsbogerd. Eén slachtoffer, een 26-jarige wielrenster uit Naaldwijk, is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waarbij de arts van het MMT mee ging voor de behandeling van het slachtoffer. Personeel van een tweede ambulance heeft enkele andere wielrenners onderzocht, maar van deze personen is niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeerspolitie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Hierbij is bijstand verleend door de VOA, die de sporen vastgelegd heeft om later toe te voegen in het onderzoek. Onderdeel van het onderzoek was een gedeeltelijke reconstructie, waarbij de andere wielrenners aan hebben gegeven hoe het ongeval (mogelijk) heeft plaatsgevonden.

De traumahelikopter is naar het MCH/Westeinde ziekenhuis gevlogen om de MMT-arts weer op te halen.

Video: Ivar Giekes en Fred van der Ende

Foto's: Danny Botman en Ivar Gieles

w-IMG 9901

w-IMG 9907

w-IMG 9922

w-IMG 8509

 

w-IMG 8511

w-IMG 8515

w-IMG 8537

w-IMG 8546

w-IMG 8563

w-IMG 8573

w-IMG 8574

w-IMG 8576