Moeder en dochter gewond bij ongeval | Regio15.nl

Moeder en dochter gewond bij ongeval

KOP 0394t-IMG 0408Den Haag - Bij een aanrijding op de President Kennedylaan nabij de Conradkade zijn een moeder en dochter gewond geraakt, nadat zij op de fiets in botsing zijn gekomen met een auto.


De bestuurster van een auto sloeg vanaf de Conradkade rechtsaf, waarbij zij voorrang verleende aan een stroom van vroege fietsers die rechtdoor reden. Nadat deze fietsers voorbij waren, trok zij op. Terwijl ze de hoek om reed, is ze door nog onbekende reden in botsing gekomen met een fietsster, die met haar dochtertje direct ten val kwam.

Vanwege de verwondingen die werden doorgegeven aan de 112-centrale werd naast politie en ambulancedienst ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Het jonge meisje is zwaar geschrokken, maar lichtgewond geraakt. De moeder is door ambulancepersoneel op de wervelplank gefixeerd en met spoed naar het MCH-Westeinde vervoerd. Haar dochtertje is meegegaan in de ambulance.

Het MMT is afbesteld door de ambulanceverpleegkundige, nadat duidelijk was dat het team geen toegevoegde waarde zou hebben bij de behandeling van het slachtoffer. Nadat de ambulance naar het ziekenhuis was vertrokken is de Verkeerspolitie begonnen met het onderzoek naar de aanrijding.

De VOA is ter plaatse gekomen om de sporen van het ongeval in kaart te brengen en de situatie op foto vast te leggen. Door het ongeval en het daarop volgende onderzoek is de President Kennedylaan afgesloten geweest vanaf de Conradkade in de richting van de Stadhouderslaan. Hierdoor ontstond er een forse file op de Segbroeklaan en in de omliggende wijken. Rond tien uur was het onderzoek klaar en werd de President Kennedylaan weer vrijgegeven.

Video : Marco Mattheijer

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 0395

w-IMG 0398

w-IMG 0399

w-IMG 0401

w-IMG 0402

w-IMG 0408

w-IMG 0414

w-IMG 0418

w-IMG 0423

w-IMG 0429

w-IMG 0433

w-IMG 0437