Motorrijder onderuit op de Utrechtsebaan | Regio15.nl

Motorrijder onderuit op de Utrechtsebaan

PEEN1932t-PEEN1917Den Haag - Een motorrijder is vanmiddag op de A12/Utrechtsebaan 'stad in' gewond geraakt, toen hij een auto raakte en ten val kwam.


Dat gebeurde tegen het einde van de Utrechtsebaan, vlak voor het Malieveld en ter hoogte van snackbar 'De Vrijheid'. Mogelijk heeft er een rij auto's stilgestaan, en heeft de motorrijder deze te laat gezien.

Aanrijdingen met motorrijders zijn altijd reden om extra medische verzorging in te schakelen. Ook in dit geval werden twee ambulances en een MMT (mobiel medisch team) uit Amsterdam gealarmeerd. Omdat er op dat moment veel 'Haagse' ambulances waren ingezet op de Herengracht, kwam één van de ambulances uit de regio Hollands-Midden. Omdat het verkeer was stilgezet, kon deze ambulance veilig 'tegenstrooms' de Utrechtsebaan oprijden, en zo snel het ongeval bereiken.

De traumahelikopter landde op het Malieveld, waarna de arts en verpleegkundige met politieauto's ook de Utrechtsebaan in werden gebracht.

Nadat de motorrrijder gestabliseerd en op een wervelplank gefixeerd was, is deze met spoed en met begeleiding van politiemotoren naar het traumacentrum in het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis en is daar door de traumahelikopter weer opgehaald.

De A12/Utrechtsebaan was al die tijd afgesloten 'stad in' vanaf het Prins Clausplein. Omdat er werkzaamheden waren, was de Utrechtsebaan 'stad uit' overigens ook al afgesloten.

De VOA heeft de sporen van de aanrijding vastgelegd. Daarna kon het wegdek gereinigd worden en werd de Utrechtsebaan weer geopend voor het verkeer.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Lars Koeze
w-PEEN1921

w-PEEN1910  1

w-PEEN1924  1

w-PEEN1929  1

w-PEEN1931

w-PEEN1934

w-IMG 7694