Bestuurder gewond na ongeluk Hubertusviaduct | Regio15.nl

Bestuurder gewond na ongeluk Hubertusviaduct

KOP 2455t-IMG 2470Den Haag - Een autobestuurder is in de vroege ochtend van vrijdag gewond geraakt op het Hubertusviaduct nadat hij de macht over het stuur had verloren.


De 42-jarige bestuurder reed om drie uur 's-nachts vanuit de Hubertustunnel in de richting van het Hubertusviaduct toen het fout ging; de bestuurder raakte bij de afrit naar de Raamweg in de slip, knalde tegen de lichtmast in het midden van beide rijbanen, om vervolgens na botsing met het hekwerk tot stilstand te komen op de rijbaan richting Wassenaar.

Getuigen van het ongeval hebben direct de hulpdiensten in kennis gesteld, waarop brandweer, politie en ambulancedienst met spoed ter plaatse zijn gegaan. Bovendien sloten medewerkers van de Gemeente Den Haag direct de Hubertustunnel af, waarbij boven alle rijstroken een rood kruis ging branden en bovendien alle slagbomen omlaag gingen.

De hulpverleners troffen op het viaduct een ravage aan; delen van het voertuig lagen over een groot deel van het viaduct verspreid. De bestuurder is bij het ongeval zwaar gewond geraakt. 

Na aankomst van de ambulance is het slachtoffer op de wervelplank gefixeerd en op de brancard geplaatst. Na een korte behandeling in de ambulance is het slachtoffer met spoed naar het MCH/Westeinde vervoerd.  Omdat de betrokkene bij het ongeval ook het enige slachtoffer is, was onderzoek op het Hubertusviaduct niet nodig. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Na zijn ziekenhuisbezoek zal hij overgebracht worden naar een politiebureau.

Rond zes uur was het viaduct gereinigd en de auto geborgen, waarna de slagbomen weer open gingen en het viaduct in beide richtingen weer toegankelijk was voor het verkeer.

Volgens de politie verkeerde de 42-jarige automobilist onder invloed van alcohol.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 2455

w-IMG 2456

w-IMG 2459

w-IMG 2470

w-IMG 2475

w-IMG 2477

w-IMG 2480

w-IMG 2488

w-IMG 2492

w-IMG 2494

w-IMG 2498

w-IMG 2507